ROFFAB werkt aan een netwerk van werkplaatsen voor kinderen om te leren werken met o.a. 3D printen.
Stichting HET LAB Rotterdam organiseert introductielessen Wetenschap en Techniek voor kinderen en volwassen in Rotterdam.

Sinds september 2013 is het LAB begonnen in Prins Alexander met PALAB: introductielessen en workshops voor kinderen van de bovenbouwklassen van de basisschool.
RDM Makerspace is een organisatie die in het teken staat van (informeel) leren door te maken. Regio Rotterdam kent vele professionals en hobbyisten die dingen ontwerpen, maken of repareren en zich hierbij graag omringen door mensen met dezelfde interesses en complementaire vaardigheden. RDM Makerspace realiseert dit door iedereen toegang te bieden tot de faciliteiten en machines tegen een lage prijs. Daarnaast bieden we ook cursussen, programmering en services aan voor zowel de leden als niet leden van de RDM Makerspace. Zo ontketenen we de creatieve slagkracht om de mogelijkheden van de derde industriële revolutie te omarmen.
Stadslab Rotterdam is dé plek om je ideeën vorm te geven. Zit je al een poosje te broeden op een geweldig idee en zou je wel eens willen zien hoe het er in het echt uitziet? Met de aanwezige hightech apparatuur (lasersnijders, 3D printers en een vinyl snijder) is snel een prototype, maquette of kunstvoorwerp gemaakt. En het mooie is, de apparatuur is voor iedereen toegankelijk!
"We create catalysing sessions, so you can inspire and innovate"

Studio van der Sar stimuleert en faciliteert innovatie in creatieve werksessies op kleine en grote schaal.
Digital Playground is hét centrum voor praktische media-educatie. Sinds 1998 leveren wij een bijdrage aan de mediawijsheid van duizenden jongeren in heel Nederland. Om kritisch met media om te gaan, moet je weten hoe media wordt gemaakt. Vanuit deze overtuiging stimuleert Digital Playground jongeren (12 t/m 19 jaar) bewust en creatief te zijn in hun mediagebruik. ‘Media moet je maken’ is ons motto.